Події

Главу Європарламенту розкритикували за компліменти на адресу Муссоліні

Голова Європарламенту Антоніо Таяні опинився в центрі скандалу у зв'язку із заявами, в яких він оцінив внесок диктатора Беніто Муссоліні в розвиток Італії.

"Я не фашист, ніколи ним не був і не поділяю політичні погляди Муссоліні. Але потрібно бути чесними: він побудував дороги, мости, будівлі. Він відновив багато районів Італії", - наводить The Guardian слова Таяні, який виступив з цією заявою на італійському радіо.

Його коментарі негайно розкритикували як в Римі, так і в Брюсселі.

"Людина, яка говорить про досягнення вбивчого фашистського режиму недостойна очолювати Європарламент", - вважає співголова фракції "зелених" в Європарламенті Філіп Ламбертс.

Статс-секретар департаменту у справах регіонів Італії Стефано Буффани заявив, що Таяні показав справжню сутність і йому має бути соромно.

У відповідь політик звинуватив своїх критиків у тому, що вони вирвали його слова з контексту.

Як зазначає The Guardian, Таяні не вперше опиняється в центрі політичного скандалу. Минулого місяця на церемонії, присвяченій жертвам Другої світової війни він заявив "хай живе італійська Істрія! Хай живе італійська Далмація!". Обидва цих регіони, словенський і хорватський відповідно, були окуповані італійськими фашистами.

У Словенії слова італійського політика назвали безпрецедентним ревізіонізмом, а прем'єр Хорватії Андрій Пленкович особисто подзвонив Таяні, щоб повідомити про неприйняття претензій на територію його країни.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ