Події

ТСК ВР із розслідування розкрадань в армії має намір обговорити з Полтораком і Муженком інвентаризацію Київського та Харківського бронетанкових заводів

Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради з розслідування фактів розкрадань у Збройних силах України хоче провести консультації в закритому режимі з міністром оборони Степаном Полтораком і начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком стосовно інвентаризації на бронетанкових заводах, що фігурують у журналістському розслідуванні Bihus.info про корупцію в держконцерні "Укроборонпром".

"Я запропонував провести консультації з Міністерством оборони і Генеральним штабом у закритому режимі й отримати принаймні інформацію, яка стосується резонансних речей. У нас резонансні речі - це махінації між Київським бронетанковим і Харківським бронетанковим (заводами - ІФ)", - сказав голова ТСК Іван Вінник журналістам у четвер у кулуарах парламенту.

"Можливо насамперед буде пріоритет - інвентаризувати ці два підприємства. Щоб ми принаймні щодо резонансного "Оптимумспецдеталь" уже дали якісь відповіді", - додав голова ТСК.

На засіданні в четвер члени комісії підтримали пропозицію провести консультації з міністром оборони та начальником Генштабу. І.Вінник зазначив, що узгодить дату такої зустрічі.

Як повідомлялося, у фінальній серії розслідування, оприлюдненій увечері 11 березня, журналісти команди розслідувань Bihus.info (програма "Наші гроші") стверджували, що і податковій адміністрації, і військовій прокуратурі, і НАБУ було відомо про наявність незаконних схем в оборонному комплексі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ