Події

Моніторингова місія ООН вказує на системні порушення прав людини на непідконтрольній частині Донбасу - доповідь

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала системні порушення прав людини на не підконтрольній українському уряду території Донбасу, зокрема практику 30-денного тримання під вартою.

Згідно з даними доповіді, представленої на прес-конференції у вівторок у Києві, місія ООН зафіксувала 172 порушення прав людини, вчинені обабіч лінії зіткнення, 91 з них сталося у звітному періоді з 16 листопада 2018 року по 15 лютого 2019 року. Зокрема, йдеться про незаконне тримання під вартою, катування і жорстоке поводження.

"У звітному періоді було зафіксовано 89 порушень права на справедливий судовий розгляд. Зокрема, чинення тиску для отримання зізнань або підписання угод про визнання провини", - йдеться в доповіді.

Крім того, наголошується, що тривалі судові розгляди є системною проблемою в Україні.

Говорячи про стан із правами людини на не підконтрольних українському уряду територіях Донбасу, в ООН зазначають: "На цивільне населення продовжує поширюватися дія рішень і структур, введених на порушення українського законодавства та Конституції. Тривають системні посягання на права людини, як, наприклад, практика 30-денного тримання під вартою".

Крім того, спостерігачі наголошують, що реалізація основних прав людини залишається обмеженою.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ