Події

Трамп запропонував направити в 2020 фінансовому році $ 9,6 млрд на роботу Пентагону в кіберпросторі

Президент США Дональд Трамп в бюджетному запиті до Конгресу США пропонує направити $ 9,6 млрд для сприяння місіям Міноборони США в кіберпросторі, йдеться в тексті документа, опублікованому в понеділок на сайті Білого дому.

"У бюджеті надається високий пріоритет кібербезпеці і кіберопераціям, він потребує більше $ 9,6 млрд у 2020 році, щоб сприяти трьом ключовим місіям міністерства оборони в кіберпросторі", - йдеться в документі.

Трьома ключовими місіями Пентагону в кіберпросторі в документі називаються захист власних інформаційних систем, підтримка цілей військового командування і захист держави.

Ці інвестиції, йдеться в документі, нададуть необхідних ресурсів для нарощування потенціалу США в кіберпросторі, інвестицій в трудові ресурси в цій сфері і збереження високих стандартів кібербезпеки в США.

Крім того, пропонований бюджет "підтримує створення" американських космічних сил.

Також бюджет передбачає "удосконалення засобів ядерного стримування" США, зокрема, інвестиції в стратегічні бомбардувальники, міжконтинентальні балістичні ракети і інші озброєння.

Білий дім у понеділок опублікував бюджетний запит Конгресу США на 2020 фінансовий рік з витратами $ 4,7 трлн. Серед них витрати на суму $ 8,6 млрд на будівництво загород на кордоні з Мексикою.

Як пише агентство Bloomberg, проект майже напевно буде відхилений, після чого послідують тривалі переговори, які можуть завершитися черговим припиненням роботи уряду.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ