Події

Сімнадцята акція "жовтих жилетів" зібрала у Франції понад 28 тисяч учасників

МВС Франції оголосило ввечері в суботу, що в 17-й акції руху "жовтих жилетів" загалом у країні на 18:00 за місцевим часом брали участь 28,6 тис. осіб, з них - 3 тис. в Парижі.

Це стало найнижчим показником з початку руху в листопаді минулого року. Минулої суботи на той же час владою було зареєстровано 39,3 тис. учасників у Франції і 4 тис. - в столиці.

Щоразу ці офіційні цифри оскаржуються "жовтими жилетами", які вважають, що влада навмисне занижує масштаб маніфестацій, щоб принизити значення руху.

ЗМІ повідомляють про поразку одного з головних протестних заходів 17-ї акції "жовтих жилетів" - "сидячого страйку" на Марсовому полі, який мав тривати всі вихідні, але швидко згорнувся без масової підтримки.

За даними телеканалу BFMTV, під час основної маніфестації кілька десятків погромників проникали до лав учасників, і поліцейські застосували проти них водомети.

Телеканал TF1 повідомив про затримання поліцією 40 осіб загалом у Франції, серед яких 19 - в Парижі.

Маніфестації "жовтих жилетів" проходили в суботу також в Ліоні, Безансоні, Страсбурзі, Ліллі, Бордо, Монпельє, Авіньйоні та ще низці французьких міст.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ