Події

НАБУ завершило досудове розслідування у справі екс-менеджерів вертолітного ремзаводу "Авіакон", підозрюваних у завданні збитків на 13 млн грн

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) завершило досудове розслідування за відкритим у 2016 році кримінальним провадженням стосовно екс-менеджерів ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" (ДП "Авіакон" Сумської обл.), що входить до держконцерну "Укроборонпром", підозрюваних у завданні збитків державі на суму 13 млн грн.

Як повідомила прес-служба НАБУ в четвер, 7 березня трьом підозрюваним, а саме колишньому директору ДП "Авіакон", екс-заступнику та комерційному директору приватної компанії офшорної юрисдикції, оголошено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення.

"Як встановили слідчі, у березні 2014 року посадові особи ДП "Авіакон" уклали з приватною компанією Westan Group Associates Ltd., зареєстрованою на Карибських островах, договір на постачання 12 паливних баків для вертольотів на загальну суму $288 тис. Згодом, з відома керівництва ДП "Авіакон", Westan Group Associates Ltd. уклала договір із грузинською компанією-виробником на виготовлення 12 паливних баків, але за ціною вдвічі меншою - $144 тис.", - уточнюють у НАБУ.

"За схожою схемою в травні того самого року ДП "Авіакон" і Westan Group Associates Ltd. уклали ще один контракт, за яким держпідприємству поставлено 85 паливних баків тієї самої грузинської компанії-виробника за завищеною вдвічі ціною - $2,04 млн (проти $1,02 млн, за яку ці самі баки закуповувала Westan Group Associates Ltd. у грузинського виробника)", - зазначає прес-служба.

Як пояснюють у НАБУ, в результаті таких дій ДП "Авіакон", за версією слідства, безпідставно переплатив 13,03 млн грн компанії в офшорній юрисдикції.

ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", що входить до складу "Укроборонпрому" з 2011 року за рішенням уряду, забезпечує капітально-відновлювальний ремонт будь-якої складності, переобладнання та модернізацію вертольотів сімейства Мі всіх типів.

На заводі капітально ремонтують та відновлюють бойові вертольоти Мі-24, багатоцільові вертольоти Мі-26, багатоцільові вертольоти Мі-8/Мі-17, легкі багатоцільові вертольоти Мі-2 та іншу військову і цивільну техніку.

У липні 2016 року авіаремзавод "Авіакон" отримав сертифікат відповідності системи якості вимогам стандарту НАТО AQAР 2120.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ