Події

Пентагон уклав контракт на розробку гіперзвукової зброї

Американська військово-промислова компанія Raytheon виграла тендер і уклала контракт на $ 63,3 млн з Міністерством оборони США для розвитку програми гіперзвукової зброї Tactical Boost Glide, повідомляє прес-служба компанії.

У повідомленні наголошується, що Raytheon, яка є однією з найбільших постачальників озброєння і військової техніки для американських військ і їх союзників, підписала контракт з управлінням перспективних дослідницьких проектів (DARPA) Пентагону.

"Гіперзвукова зброя дозволить збройним силам США діяти на більш далеких дистанціях при більш оперативному реагуванні і з підвищеною ефективністю в порівнянні з існуючими системами озброєння", - йдеться в повідомленні.

На початку лютого стало відомо, що Пентагон розглядає можливість створення нової системи перехоплення для захисту від гіперзвукової зброї. За словами директора Агентства з протиракетної оборони генерал-лейтенанта Сема Грівза, агентство провело аналіз доступних для американської армії перехоплювачів і можливих альтернатив для гіперзвукового захисту і дійшло думки, що можна створити новий вид такого виду зброї.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ