Події

Суд узяв під домашній арешт кума колишнього в.о. глави ДФС Продана за підозрою в легалізації незаконно придбаного майна

Слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва 4 березня обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для Максима Павицького - кума колишнього в.о. глави Державної фіскальної служби (ДФС) України Мирослава Продана. М.Павицького підозрюють у легалізації майна, отриманого М.Проданом у незаконний спосіб.

"Суд частково задовольнив клопотання прокурора САП і обрав для Максима Павицького запобіжний захід у вигляді домашнього арешту", - йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на сторінці у Facebook у вівторок.

У САП поінформували, що М.Павицькому повідомлено про підозру у вчиненні угод із грошовими коштами в сумі понад 89 млн грн, які були отримані внаслідок незаконного збагачення в.о. глави ДФС М.Продана.

За ці кошти М.Павицький придбав для М.Продана, зокрема, дві квартири в новобудові ЖК "Французький квартал" вартістю 6,7 млн грн, два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн, три автомобілі - Mercedes-benz GLE і дві Toyota Land Cruiser (загальною вартістю 3,4 млн грн) та будинок під Києвом.

М.Павицькому інкримінується скоєння злочину за ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ