Події

В Україні навесні відбудеться операція "Мігрант"

 Спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян анонсував проведення операції "Мігрант" навесні поточного року.

"З 1 березня до 31 травня цього року на території України заплановано проведення цільових профілактичних заходів щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою "Мігрант"", - сказав О.Слободян на брифінгу в четвер у Києві.

Він повідомив, що до операції будуть залучені Державна міграційна служба, Державна прикордонна служба, Національна поліція і Служба безпеки України.

За словами спікера прикордонного відомства, підготовчий етап триватиме з 1 до 15 березня, а практичний - з 16 березня до 31 травня.

"Основна мета операції - запобігання і протидія нелегальній міграції, а також перевірка дотримання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування на території України", - сказав він.

О.Слободян наголосив, що ця операція в Україні проводиться не вперше і раніше підтвердила свою ефективність.

Він нагадав, що минулого року в результаті аналогічної операції було виявлено 3502 адміністративних правопорушень, які скоїли іноземці та особи без громадянства, притягнуто до адміністративної відповідальності, відповідно до компетенції Державної прикордонної служби України, понад 3300 осіб, сума штрафів перевищила 8,2 млн грн.

"За результатами співбесіди були прийняті рішення про відмову у в'їзді до України 1 679 іноземцям - потенційним незаконним мігрантам. Прийнято рішення про заборону в'їзду в Україну тисячу сто тридцять шість іноземців, прийнято рішення про примусове повернення 101 іноземця-порушника і про видворення 24 іноземців", - додав О. Слодобян.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ