Події

Армія Індії приведена в повну боєготовність через загострення на кордоні з Пакистаном

Армія і прикордонники Індії знаходяться в повній бойовій готовності у зв'язку з ескалацією напруженості в відносинах з Пакистаном, повідомляє в середу газета The Times of India.

"Армія і прикордонні війська знаходяться в стані повної бойової готовності на кордоні після того, як сусідня країна (Пакистан - ІФ) порушила повітряний простір, а також після нічних обстрілів пакистанськими військовими лінії контролю, які велися по районам з цивільним населенням", - йдеться в повідомленні видання.

При цьому видання відзначає, що індійські військові і прикордонники перебувають у бойовій готовності як уздовж лінії контролю в Кашмірі, так і на кордоні Пакистану та Індії поза Кашміром.

"Індійська влада розпорядилися про тимчасове закриття навчальних закладів в радіусі п'яти кілометрів уздовж лінії контролю в районах Раджаурі і Пунч", - повідомляє видання.

"Вночі були серйозні обстріли уздовж лінії контролю в більшості областей в районах Раджаурі і Пунч в штаті Джамму і Кашмір. Проте, пострілів і обстрілів уздовж визнаного кордону (Індії та Пакистану - ІФ) в середу не було", - підкреслює газета.

Влада Індії рекомендує мешканцям прикордонних районів не виходити зі своїх будинків.

Як повідомлялося, Індія і Пакистан ввели обмеження для внутрішніх і міжнародних рейсів. Повітряний простір над прикордонними областями двох країн закрито для транзитних міжнародних рейсів.

Раніше в середу представник Збройних сил Пакистану генерал-майор Асіф Гафур заявив, що пакистанські ВПС збили два індійських літака. В армії Пакистану відзначили, що інцидент стався в повітряному просторі Пакистану в районі лінії контролю, що розділяє Кашмір.

У МЗС Пакистану пізніше повідомили, що винищувачі пакистанських ВПС завдали ударів по об'єктах в індійській частині регіону Кашмір, не виходячи за межі повітряного простору Пакистану. У свою чергу індійські ЗМІ заявили про перетин пакистанськими винищувачами кордонів Індії.

В цей же день індійське агентство ANI розповсюдило інформацію про те, що ВПС Індії збили пакистанський винищувач, який порушив повітряний простір Індії в районі Новшера в штаті Джамму і Кашмір. За даними агентства, літак впав на пакистанській території, а пілот встиг катапультуватися. Його стан невідомий.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ