Події

США закликали Індію і Пакистан до стриманості

Держсекретар США Майк Помпео в телефонних бесідах з главами МЗС Індії та Пакистану закликав сторони проявляти стриманість і утримуватися від дій, які можуть привести до ескалації напруженості, повідомив американський держдепартамент.

У поширеній заяві М.Помпео йдеться, що після авіанальоту індійських ВПС на тренувальний табір терористів на контрольованій Пакистаном частині Кашміру він у бесіді з главами МЗС Індії Сушмою Сварадж і Пакистану Шахом Махмудом Куреші заявив, що США закликають обидві держави "зберігати стриманість і будь-якими шляхами уникати ескалації напруженості".

М.Помпео також заявив, що слід "налагодити прямий контакт, щоб не допустити нового витка військової активності".

У бесіді з індійським міністром М.Помпео "підкреслив наявність відносин тісного партнерства в галузі безпеки і спільних цілей з підтримання миру і безпеки в регіоні".

Главі МЗС Пакистану М.Помпео сказав, що США вважають пріоритетом деескалацію нинішньої напруженості, відмову від військових дій, а також "нагальну потребу значущих акцій проти терористичних угруповань, що діють на його території".

Водночас, С.Сварадж, яка бере участь у зустрічі міністрів закордонних справ Росії, Китаю та Індії в китайському Учжені, заявила, що удар індійських ВПС по табору терористів в Кашмірі був необхідним заходом і пояснюється бездіяльністю пакистанської сторони.

Міністр закордонних справ Китаю Ван І зі свого боку закликав Індію і Пакистан до врегулювання ситуації шляхом мирного діалогу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ