Події

Бойовики взяли в полон і поширили відео зі ще одним бійцем 128-ї ОГШБр ЗС України

У 128-й окремій гірничо-штурмовій Закарпатській бригаді (128 ОГШБр) Сухопутних військ Збройних сил України заявляють, що їх військовослужбовець Ігор Мирончук потрапив у полон до бойовиків на сході України, і відеозапис саме з його участю поширили ЗМІ, підконтрольні незаконним збройним формуванням.

"Днями ми повідомляли про обставини зникнення військовослужбовця нашої бригади і допускали, що він міг потрапити в полон. Ми не називали його імені з міркувань безпеки для його життя і здоров'я. Після низки повідомлень ресурсів терористичної "ДНР" ми маємо підстави підтвердити, що на фото і відео, поширеними т.зв. "ЗМІ" противника, наш побратим Ігор Мирончук", - повідомляється на сторінці бригади "Закарпатський легіон" у соцмережі Facebook в суботу.

"Головне для нас, для його рідних і близьких - бачити, що він живий. На відео, записаному і змонтованому з метою пропаганди, пригнічений стан Ігоря, фрази, невластиві йому за будь-яких звичайних обставин, друзі і побратими Ігоря пояснюють моральним тиском, якому він піддається в полоні ... Ми в жодному разі не засуджуємо Ігоря за сказане на камеру", - йдеться в заяві.

10 лютого "Закарпатський легіон" повідомив, що військовослужбовець їхньої бригади "ймовірно, через отриману контузію, втратив орієнтацію на місцевості і покинув спостережний пункт у напрямку ворожих позицій". "За цих обставин ми не виключаємо потрапляння його в полон", - говорилося в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше в 128-й ОГШБр повідомили про зникнення в ніч на 29 грудня 2018 року одного зі своїх військовослужбовців на Донбасі. Пізніше в бригаді підтвердили, що на відеозапису, продемонстрованому підконтрольними бойовикам ЗМІ, фігурує зниклий в ніч на 29 грудня їх військовослужбовець Андрій Качинський. Коментуючи слова, сказані на камеру захопленим бойовиками А.Качинським, у бригаді відзначили: "Ми розуміємо, що дані пояснення отримані під тиском і жодним чином не засуджуємо його за це. Більше того, наголошуємо, що він не може нести відповідальність за свої слова".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ