Події

НАБУ заявило про створення НКРЕКП перешкод у розслідуванні справи щодо "Роттердам+"

 Національне антикорупційне бюро (НАБУ), заявило про створення перешкод Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), в розслідуванні справи про затвердження в 2016 році нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію.

"Детективи НАБУ стикаються з множинними перешкодами, зокрема і з боку НКРЕКП. Остання приховує частину документів, що визначають окремі складові елементи прогнозованого розрахунку оптової ринкової ціни на електроенергію", - зазначено в прес-релізі компанії.

Раніше цього дня стало відомо, що НАБУ здійснило обшук регулятора. При цьому в НКРЕКП запевнили, що комісія виконує всі законні вимоги слідчих, надає документи і коментарі.

Як повідомлялося, НКРЕКП наприкінці квітня 2016 року розпочала застосування нового порядку формування прогнозної ОРЦ на електроенергію. Порядок, зокрема, передбачає визначення ціни вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки до України".

Дію формули "Роттердам+" буде припинено з липня-2019 через перехід до нового ринку електроенергії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ