Події

У Парижі чоловік втратив руку в сутичці маніфестантів з поліцією

Учаснику маніфестації "жовтих жилетів" в Парижі відірвало кисть руки під час сутички з поліцією, повідомляють в суботу французькі ЗМІ.

Постраждав 30-річний чоловік, який фотографував акцію протесту. За деякими даними, він також поранений у голову.

Інцидент стався біля будівлі Національних зборів, де поліцейські з "силового заслону" застосували спецзасоби проти маніфестантів. Постраждалого евакуювали рятувальники з апарату Національних зборів.

Точна причина каліцтва не повідомляється, один з очевидців заявив журналістам, що це результат вибуху гранати для розгону натовпу.

Французький протестний рух "жовтих жилетів" проводить в суботу 13-ту акцію, тоді як за даними дослідницької групи YouGov, опублікованими в кінці тижня, близько 64% французів продовжують висловлюватися на підтримку їхнього протесту, на 2% більше, ніж місяць тому.

Раніше повідомлялося, що в Парижі колона в кілька сотень маніфестантів направилася від площі Етуаль у бік Марсового поля. У Facebook можна прочитати їх гасло: "Ми не зупинимося, доки не повалені Макрон і П'ята республіка!"

Надійшли повідомлення про акції "жовтих жилетів" в По, Ангулемі, Бордо, Тулузі, Монпельє, Ліоні, Ліллі, Нанті, Ренні, Бресті та інших містах.

Практично скрізь до вимог підвищення життєвого рівня населення додаються заклики до зміни режиму.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ