Події

Під час спроби штурму Подільського управління поліції затримано близько 40 осіб, порушено три справи

Правоохоронці затримали близько 40 осіб, які затіяли зіткнення з поліцейськими біля управління поліції в Подільському районі Києва; розпочато три кримінальних провадження.

"Невідомі намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики і влаштували бійку з поліцейськими", - повідомляє відділ комунікації поліції м.Києва на сторінці в соцмережі Фейсбук у суботу.

У поліції нагадали, що перед цим із Контрактової площі, де цього дня проходить кілька масових мирних акцій, в управління поліції доставили групу осіб. Після того, як всіх доставлених відпустили, їм на допомогу прибула "група підтримки", яка влаштувала бійку і застосувала газові балончики до правоохоронців.

"В результаті всіх активних учасників затримали, а це – близько 40 осіб. З ними проводять першочергові слідчі дії", - сказано в повідомленні.

Слідчі почали три кримінальних провадження: за 2 ч. ст. 45 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, на Контрактовій площі в столиці в суботу одночасно проходить кілька мирних заходів, зокрема зустріч з виборцями кандидата в президенти України, лідера партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко і акція "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ