Події

НАБУ завершило розслідування "газової справи" Онищенка, незабаром обвинувальний акт буде передано до суду

Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування щодо народного депутата Олександра Онищенка в рамках справи про розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Днями завершено справу стосовно пана Онищенка, це останній великий шматок тієї великої справи, в якій фігурували екс-голова Державної фіскальної служби, деякі інші чиновники, зокрема "Укргазвидобування", ті, хто був причетний до схеми розкрадання майже 3 млрд грн", - розповів А.Ситник на брифінгу в Києві в п'ятницю.

За його словами, на сьогодні розслідування завершено і "протягом найближчих днів обвинувальний акт буде направлено до суду".

Як повідомлялося, правоохоронні органи України підозрюють О.Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко залишив територію держави. Його оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ