Події

Детективи НАБУ підготували проект підозри щодо епізоду справи, в якій фігурує Злочевський - директор бюро

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) підготували проект підозри щодо одного з епізодів справи, в якій фігурує колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Щодо одного з епізодів цієї справи (в якій фігурує прізвище М.Злочевського - ІФ) детективи підготували проект підозри. І наразі цей проект перебуває в Антикорупційній прокуратурі", - сказав А.Ситник на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Директор бюро зазначив, що, на його думку, цей проект є обґрунтованим. "Сподіваюся, що він буде узгоджений прокурором", - додав А.Ситник.

М.Злочевський обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів в уряді прем'єр-міністра України Миколи Азарова з липня 2010 року до квітня 2012 року.

Наприкінці 2014 року він залишив Україну, а на початку 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України).

Генпрокуратура розслідувала кілька кримінальних проваджень, фігурантом яких був М.Злочевський, які в 2015-2016 роках передала до НАБУ.

У січні 2017 року компанія Burisma заявила про закриття в Україні всіх процесуальних і судових дій стосовно президента групи М.Злочевського та операційних компаній, що входять до Burisma Group.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 2 лютого заявив, що Генпрокуратура не має стосунку до розслідування кримінальних проваджень, фігурантом яких був М.Злочевський, але готова сприяти антикорупційним органам у розслідуванні справ.

Водночас НАБУ повідомило, що розслідує кримінальне провадження про можливі зловживання в Мінекології в той період, коли його очолював М.Злочевський та отримали цю справу від Генпрокуратури за підслідністю наприкінці 2015 року. За версією слідства, зловживання мали місце під час закупівлі Мінекології у 2011 році на кошти державного бюджету послуг із дистанційного зондування землі.

1 лютого 2018 року інтернет-видання "Економічна правда" з посиланням на джерело на ринку повідомило, що М.Злочевський днями повернувся до України.

Генеральна прокуратура України викликала 23 січня 2019 року на допит М.Злочевського для участі в проведенні слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні №12013220540000400 від 31.01.2013 року за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 та іншими статтями КК України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ