Події

Зловмисники розсилають вірус із використанням e-mail українського держоргану - Держспецзв'язку

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України попереджає про використання зловмисниками електронної адреси українського держоргану (gov.ua) у фішинговій розсилці зі згадуванням Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Фішингова розсилка електронної пошти зі скомпрометованої скриньки державної установи (gov.ua) із вкладенням, активація якого призводить до інфікування операційної системи шкідливим програмним забезпеченням", - наголошується в повідомленні Держспецзв'язку у Facebook.

У темі листа зловмисники зазначають "Інформація щодо програми Мінекономрозвитку", у вкладенні – файл "КМУ база даних.zip".

У Держспецзв'язку попереджають про необхідність звертати увагу на ім'я електронної пошти, навіть якщо воно здається легітимним.

У відомстві також нагадали про фішингову атаку з використанням вкладення "Архів листування російської терористки М.Колєди.exe", що надходить на поштові адреси українських держорганів.

Як повідомлялося, нещодавно кіберполіція заблокувала роботу понад 50 піратських сайтів, які створив і адміністрував 35-річний киянин.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ