Події

Визначення, хто може реалізовувати повноваження глави МОЗ, стосується компетенції ВР та Кабміну - роз'яснення суду

Визначення посадової особи, яка може реалізовувати повноваження міністра охорони здоров'я України, входить до компетенції коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді, Кабінету Міністрів і Верховної Ради, а не Окружного адміністративного суду міста Києва, йдеться в роз'ясненні суду щодо ухвали про забезпечення позову про заборону Уляні Супрун реалізовувати повноваження міністра.

"Крім того, вкотре необхідно звернути увагу, що постановою суду про забезпечення позову жодним чином не вирішувалося питання перебування Супрун на будь-якій посаді", - наголошується в роз'ясненні, оприлюдненому на сторінці Окружного адмінсуду Києва в соцмережі Facebook в п'ятницю.

Суд звертає увагу У.Супрун на те, що заборона вчиняти дії, встановлена постановою від 5 лютого 2019 року, спрямована насамперед на заборону будь-яким особам, які не призначені на посаду міністра відповідним рішенням Верховної Ради, здійснювати дії, які законом прямо віднесені до виключної компетенції міністра. "А саме: визначення політичних пріоритетів і стратегічних напрямів роботи міністерства; участь в ухваленні рішень на засіданнях Кабінету Міністрів України", - йдеться в роз'ясненні.

"Обставини можливого недотримання зазначеного вище порядку лише наголошують правомірність застосованого заходу забезпечення адміністративного позову", - додали в суді.

Водночас у роз'ясненні знову зазначається, що ця заборона не стосується тих повноважень, якими У.Супрун наділено як першого заступника міністра охорони здоров'я України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ