Події

Генпрокурор про подання скарги на нього до КДКП: Пишаюся тим, що на мене можуть скаржитися

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко готовий понести покарання, якщо Кваліфікаційна дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) визнає неправомірною його участь у форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" 29 січня в Києві.

"Пишаюся тим, що створив систему, коли можна скаржитися до незалежного органу прокурорського самоврядування, навіть на генпрокурора. Здається, це вже 30-та чи 35-та скарга", - сказав Ю.Луценко журналістам у понеділок у Києві, коментуючи подання скарги до КДКП колишнім прокурором Запорізької області Олександром Шацьким на дії генпрокурора - участь у форумі, яку нібито можна розцінювати як агітацію.

Генпрокурор додав: "Усе нормально. КДКП розгляне скаргу і ухвалить відповідне рішення. А я йому підкорюсь. Вважаю, що це правильна можливість для громадян - реагувати на те, що їм подобається чи не подобається в діях генпрокурора".

Він запевнив, що обізнаний із забороною йому як генпрокурору брати участь у політичних заходах, зокрема партійних з'їздах. "Проте в громадських заходах ніхто мені не забороняє брати участь. Але якщо КДКП увалить рішення, що цей захід був партійний або я допустив агітацію чи інше упереджене ставлення до керівників політичної системи, очевидно, отримаю відповідну міру покарання, до якої я спокійно ставлюся", - наголосив Ю.Луценко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ