Події

Володін запропонував Раді Європи повернути внески за три роки неучасті делегації РФ у роботі ПАРЄ

Голова Держдуми В'ячеслав Володін вважає, що внески Росії до Ради Європи варто було б повернути, оскільки три роки російська делегація не брала участі в роботі ПАРЄ, а внески Москва платила.

"Це майже 10 мільярдів рублів, сума велика. І нам вона, звичайно, потрібна, країні потрібна на вирішення питань, які стоять перед громадянами. Ми хочемо розпочати переговори, щоб нас почули, і позначити цю тему", - сказав В.Володін в ефірі телеканалу "Россия 24" в п'ятницю.

Він висловив думку, що Москва досі не порушувала питання про повернення внеску через "порядність".

Відповідаючи на запитання, які є механізми, щоб повернути ці гроші, В.Володін сказав: "Діалог ведемо. І, сподіваюся, що найближчі переговори, які відбудуться (а ми їх не припиняємо), включатимуть у себе обговорення цієї теми".

"Наразі, оскільки дискусія ПАРЄ відбувається навколо участі російської делегації, звичайно, у нас є привід для того, щоб порушити це питання і сказати: давайте, подумайте, як ви повертатимете нам ці кошти", - додав спікер.

У квітні 2014 року делегацію РФ у ПАРЄ було позбавлено права брати участь у голосуванні з огляду на події в Криму та ситуацію на Донбасі. У січні 2015 року ПАРЄ продовжила санкції, які, поряд із позбавленням права голосувати, не дозволяють представникам російської делегації перебувати в керівних структурах асамблеї та брати участь у моніторингових місіях.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ