Події

Запитання наглядової ради НСТУ до Аласанії мають бути озвучені та винесені на суспільне обговорення - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступає за винесення на суспільне обговорення претензій наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) до голови правління Зураба Аласанії.

"Я не знаю, які у Наглядової ради запитання до Зураба, але вони мають, щонайменше, бути озвучені. А також стати предметом суспільного обговорення, як, власне, і має бути за "суспільного" мовлення", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

При цьому він піддав критиці той факт, що голосування наглядової ради за розірвання контракту з З.Аласанія відбулося напередодні президентських виборів у країні. "Така ситуація за два місяці до виборів - це, вибачте, на голову не налазить", - написав міністр.

Він розповів, що знає З.Аласанію "як класного журналіста і справжнього патріота". "У нас траплялися дружні дискусії... Наші думки могли розходитися, але розмова завжди була дружньою і з великою повагою до позиції співрозмовника", - написав П.Клімкін.

Як повідомлялося, наглядова рада НСТУ в четвер дев'ятьма голосами з 12 підтримала розірвання контракту з З.Аласанія, про що повідомила член наглядової ради Світлана Остапа. Народний депутат фракції "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм підтвердив цю інформацію, зазначивши, що "причини поки що не відомі, юридична обґрунтованість - також".

З.Аласанія заявив, що питання його відставки в порядку денному наглядової ради не стояло, і причини такого рішення йому невідомі. За його словами, під час ухвалення цього рішення було "порушено всі процедури" і через це після оприлюднення причин "судова боротьба можлива і навіть обов'язкова".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ