Події

Трамп пообіцяв вивести війська з Афганістану в разі мирного врегулювання конфлікту

Президент США Дональд Трамп у четвер заявив, що американські військовослужбовці повернуться з Афганістану на батьківщину, якщо в цій країні буде досягнуто домовленостей про мир.

"Відбувається вражаюча кількість позитивних змін (...) Я не можу вам сказати, що це (можливість виведення військ - ІФ) гарантовано, тому що ми наближаємося до 19 років перебування в Афганістані, проте вперше за цей час вони (афганці - ІФ) кажуть про врегулювання, говорять про укладення угоди", - заявив він, виступаючи перед журналістами в Білому домі.

"Ми повернемо наших солдатів назад додому, якщо це станеться. Подивимося, що станеться", - сказав президент США, слова якого цитують американські ЗМІ.

Спецпредставник держдепу США з питань Афганістану Залмай Халілзад раніше в четвер заявив, що на переговорах між представниками США і руху "Талібан" вдалося домогтися значного прогресу в питаннях протидії тероризму та виведення військ.

Раніше цього тижня З.Халілзад повідомив, що США і руху "Талібан" вдалося в загальних рисах окреслити рамки майбутніх мирних домовленостей щодо Афганістану.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ