Події

Київрада розірвала договір оренди із забудовником скандального будівництва на Осокорках

Київська міська рада прийняла рішення розірвати договір оренди з ТОВ "Контактбудсервіс" - компанією-забудовником житлового масиву "Патріотика на озерах" у зеленій зоні на Осокорках у Дарницькому районі Києва.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні міської ради в четвер, за нього проголосували 77 депутатів.

"Сума боргу (забудовника - ІФ) не зменшилася, а навпаки зросла. Станом на 31 грудня 2018 року, сума боргу становила 73,6 млн грн. ТОВ "Контактбудсервіс" відмовляється оплачувати цей борг за оренду. Позиція, на жаль, не змінилася в цих договірних відносинах", - повідомив на засіданні директор департаменту земельних ресурсів Петро Оленич.

Депутат Київради від "Київської команди" Сергій Гусовський додав, що при розгляді проекту будівництва на містобудівній раді були виявлені численні порушення, зокрема, у пожежній безпеці.

"Навіть якщо через якийсь дивний судовий позов буде скасовано волевиявлення Київської міської ради...ми одразу ж зареєструємо новий проект рішення про розірвання цих договорів оренди, і ми не допустимо цієї ганебної забудови" - заявив депутат.

Раніше мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради підтримати рішення про розірвання договору оренди, оскільки забудовник не виконав вимоги міста: не сплатив борги за оренду, а також відновив будівництво на ділянці.

За даними на сайті банку "Аркада", житловий масив "Патріотика на озерах" є географічним продовженням "Патріотики". Масив будується між озерами Тягле і Небреж.

"Патріотика на озерах" має складатися з 43 житлових будинків заввишки 26-27 поверхів, лікарні, трьох шкіл, дитячих садочків (три окремо розташованих і три прибудованих), двох ТЦ і додаткової інфраструктури.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ