Події

Директор ДБР: Жоден із кандидатів у президенти не фігурує в кримінальних справах, що розслідуються Держбюро

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба просить не втягувати Держбюро в інформаційні війни виборчої кампанії.

На брифінгу у вівторок у Києві Р.Труба зазначив, що в підслідності бюро є розслідування справ щодо високопоставлених посадових осіб. "Це може використовуватися третіми силами для дезінформації, для іміджевих воєн конкурентів під час виборчої кампанії", - прогнозує він.

У цьому контексті Р.Труба додав: "Прошу всіх претендентів (на посаду президента України - ІФ) не залучати ДБР до власних інформаційних війн".

При цьому він запевнив, що ДБР не стане "інструментом у передвиборчій кампанії".

За словами Р.Труби, наразі жоден із кандидатів у президенти не фігурує в кримінальних провадженнях, розслідуваних Держбюро.

Відповідаючи на запитання про те, чи розслідується провадження, в якому може фігурувати прізвище кандидата в президенти, екс-міністра оборони, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, директор ДБР наголосив, що ще в грудні Держбюро розпочало розслідування можливих фактів зловживань у Міноборони. "Нині ми лише на початковому етапі... говорити зараз про конкретних осіб безвідповідально", - сказав він.

Р.Труба також запевнив, що на нього не тиснуть ні зі сторони президента, ні зі сторони кого-небудь у контексті розслідувань.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ