Події

Верховний Суд дозволив виконати в Україні рішення Гаазького арбітражу за "кримським" позовом до РФ екс-глави ПриватБанку

Верховний Суд рішенням від 25 січня відхилив апеляційні скарги на ухвалу Апеляційного суду Києва від 25 вересня 2018 року, якою суд визнав і дозволив виконати рішення Гаазького арбітражу від 2 травня про стягнення з РФ компенсації за майно в Криму близьких до екс-власника ПриватБанку (Київ) Ігоря Коломойського осіб.

"Верховний Суд надав дозвіл на виконання рішення Арбітражного суду про стягнення з Російської Федерації компенсації за експропрійоване в Автономній Республіці Крим майно", - наголошується в офіційному повідомленні на сайті "Судова влада України".

Згідно з матеріалами справи, Гаазький арбітраж присудив позивачам сумарно близько $130,5 млн компенсації за нерухомість, $9,2 млн компенсації витрат на судовий процес, а також відсотки на зазначені суми за ставкою 12-міс. LIBOR+1% складних відсотків щорічно.

За рішенням Апеляційного суду Києва від 25 вересня 2018 року мають бути видані виконавчі листи про стягнення з РФ в особі Міністерства юстиції на користь позивачів зазначених сум і відсотків.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ