Події

Глави МЗС України, Чехії і Данії 29 січня відвідають Маріуполь

Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршічек 27-29 січня відвідає Україну з робочим візитом. 29 січня він разом з главою МЗС України Павлом Клімкіним і міністром закордонних справ Данії Андерсом Самуельсеном здійснять робочу поїздку до Маріуполя (Донецька обл.).

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба МЗС України, 28 січня відбудуться переговори українського і чеського міністрів, присвячені питанням шляхів консолідації зусиль заради зміцнення миру і безпеки, звільнення українських заручників і політв'язнів, утримуваних у Росії, проблематики енергетичної безпеки в Європі, двосторонньому співробітництві в торгово-економічній сфері. Крім того, цього дня відбудеться спільна прес-конференція П.Клімкіна і Т.Петршічека.

На 29 січня заплановано спільну робочу поїздку міністрів закордонних справ України, Чехії та Данії до Маріуполя з метою отримання актуальної інформації щодо безпекової ситуації, гуманітарної та соціально-економічної ситуації поблизу проведення операції Об'єднаних сил, обумовленої російською військовою блокадою українських морських портів в Азовському морі і триваючої військової агресії Росії проти України.

Програма поїздки передбачає також відвідування КПВВ "Гнутове" і огляд акваторії Маріупольського морського порту.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ