Події

Прокуратура та поліція з'ясовують обставини загибелі 21-річної студентки на Житомирщині - Лисенко

 Спільна група прокурорів і слідчих поліції розслідує обставини загибелі 21-річної студентки в лісі в Олевському районі Житомирської області.

"Установлено, що жительку Олевського району, яка, сівши вранці у маршрутний автобус на зупинці у с. Рудня-Хочинська, доїхала до зупинки "Перга" та вийшла з автобуса, знайдено мертвою в лісосмузі, за попередніми відомостями, від переохолодження. Для забезпечення ефективного досудового розслідування створено групу, до складу якої увійшли досвідчені прокурори та слідчі поліції", - повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко на сторінці в соцмережы Facebook у п'ятницю.

Як уточнює відділ комунікації поліції Житомирської області, жителька с. Рудня-Хочинська, 1998 року народження, вийшла з дому 8 січня та безвісно зникла, а 10 січня тіло дівчини знайшов у лісовому масиві батько.

"Встановлено, що 8 січня дівчина вийшла з дому та сіла в маршрутний автобус на зупинці в с. Рудня-Хочинська близько 4-ї ранку. Він прямував через м. Олевськ до м. Житомира. На наступній зупинці "Перга" дівчина вийшла з автобуса, не розрахувавшись за проїзд. Інформацію про можливий конфлікт між нею та водієм з приводу неоплаченого проїзду, а також інші відомості, викладені в соціальних мережах щодо обставин події, нині поліцейські перевіряють у рамках розслідування. У зв'язку з цим водія та пасажирів зазначеного рейсу нині опитують повторно", - повідомили в поліції.

Так, за відомостями правоохоронців, інформацію про можливий конфлікт між студенткою та водієм не підтверджує жоден із пасажирів того рейсу. "За їхніми словами, дівчина вийшла з салону у момент, коли водій допомагав іншим пасажирам розміщати сумки у багажному відділенні автобуса", - йдеться в повідомленні.

За фактом загибелі дівчини триває досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст. 115 (умисне вбивство), ст. 135 (за залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

"Наразі вживаються всі передбачені законом заходи для встановлення обставин смерті потерпілої, призначені необхідні експертизи, встановлені та допитані свідки з числа пасажирів, а також водій маршрутного автобуса", - розповів А.Лисенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ