Події

Організатори несанкціонованого звалища на території колишнього заводу в Харкові визнали свою провину

Досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації несанкціонованого сміттєзвалища на території, що належала заводу "Серп і молот" (Харків), завершено, кримінальне провадження розглядається в суді, повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

"Провадження відносно двох осіб, організаторів несанкціонованого звалища вже розглядається судом. Вони повністю визнали свою провину", - сказав Ю.Данильченко на брифінгу в четвер.

Він також повідомив, що за даними експертизи, сума збитку від забруднення ділянки становить понад 272 млн грн, збиток від самозахоплень землі - 6 млн 700 тис. грн. У рамках кримінального провадження було накладено арешт на техніку і майно на 600 тис.грн.

"Хочу відзначити, що прокуратурою будуть прийматися всі необхідні заходи представницького характеру для відшкодування збитків", - підкреслив Ю.Данильченко.

Як повідомлялося, Харківська місцева прокуратура №4 спільно з управлінням захисту економіки в області виявила несанкціоноване звалище неподалік від центру Харкова.

Сміттям була завалена частина земель на ділянці площею 8 га на території колишнього заводу "Серп і молот". За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 197-1 та ч. 1 ст. 239 (самовільне зайняття ділянки і забруднення земель) КК України.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ