Події

Швеція заявила про порушення її повітряних кордонів російськими літаками

Три російські військові літаки 19 січня на короткий час заходили у повітряний простір Швеції, порушивши її межі, повідомили збройні сили королівства.

"19 січня російський літак Іл-20 здійснював політ над Балтійським морем у супроводі двох винищувачів Су-27 "Фланкер" (за класифікацією НАТО - ІФ). На південь від Карлсхамна у Блекингу російські літаки на короткий час без дозволу заходили в повітряний простір над територією Швеції", - йдеться в повідомленні.

Збройні сили Швеції вказали, що це є порушенням повітряних кордонів країни і повідомили про інцидент уряду.

Тим часом, як повідомив у четвер департамент інформації і масових комунікацій міністерства оборони РФ, розвідувальний літак Gulfstream ВВС Швеції із вимкненим пристроєм розпізнавання було виявлено поблизу російського кордону над Балтикою.

"Російські засоби контролю повітряного простору над нейтральними водами Балтійського моря виявили повітряну ціль, що наближається до державного кордону РФ.. Для перехоплення цілі, в повітря було піднято винищувач Су-27 зі складу чергових сил із протиповітряної оборони", - повідомили в Міноборони.

Про дату цього інциденту не повідомляється.

Міноборони РФ також надало 30-секундний ролик з кадрами вильоту винищувача Су-27, на них також видно як російський перехоплювач супроводжує на відстані кількох сотень метрів іноземний літак, а потім повертається на аеродром базування.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ