Події

Від початку року понад 11 тис. росіян надали біометричні дані при в'їзді в Україну

Від початку 2019 року понад 11 тис. росіян надали свої біометричні дані при в'їзді в Україну, повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Лише від початку року вже майже 12 тис. іноземних громадян здали відбитки пальців, з них понад 11 тис. - це саме громадяни РФ. Тобто це основна категорія, з якою ми працюємо", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

О.Слободян розповів, що 157 пунктів пропуску оснащені системою біометричного контролю.

Спікер Держприкордонслужби уточнив, що протягом 2018 року понад 650 тис. іноземних громадян здали свої біометричні дані, з них понад 500 тис. - громадяни Росії.

Коментуючи ініціативу міністра закордонних справ України Павла Клімкіна щодо необхідності впровадження біометричного візового режиму з Росією, О.Слободян зазначив: "Ми готові до такого виду контролю. Якщо рішення буде прийнято, то громадяни РФ користуватимуться не просто закордонними паспортами, а біометричними закордонними паспортами ... Ми з 2017 року вже працюємо з біометричними документами, з 2018 року ми працюємо з біометричними даними, тобто для нас немає складнощів у тому, щоб здійснювати такий контроль".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ