Події

Більшість зафіксованих МВС порушень виборчого законодавства - дрібного характеру

Наразі органи МВС зафіксували орієнтовно 130 фактів порушень виборчого законодавства, більшість із них - дрібного характеру, повідомив керівник координаційного штабу МВС щодо забезпечення правопорядку на виборах, радник міністра внутрішніх справ України Іван Стойко.

"Для нас важливо не допустити правопорушень і гарантувати безпеку громадян... На сьогодні зафіксовано орієнтовно 130 правопорушень. Переважно це порушення дрібного характеру, немає ні розбійних нападів, ні інших серйозних фактів", - розповів журналістам І.Стойко у вівторок у Києві.

За його словами, традиційним для виборчої кампанії є порушення з незареєстрованими виборчими фондами. "Незареєстровані ще кандидати в президенти вже повним ходом ведуть агітацію, на безлічі агітаційної продукції немає необхідних за законодавством даних", - сказав радник глави МВС.

Він розповів, що плани роботи всіх підрозділів міністерства під час виборчої кампанії та самих виборів підготовлено, але вони ще перебувають у процесі доопрацювання з урахуванням співпраці з іншими силовими структурами, місцевою владою.

Говорячи про можливі зовнішні ризики виборчої кампанії, радник міністра сказав: "Державна прикордонна служба доповіла про готовність відстоювати інтереси України, готовність дати належну відсіч викликам, які надходитимуть зі сходу України, від РФ".

Водночас, як зазначив він, провокації можуть бути не лише з російської сторони кордону, а й на кордонах з іншими державами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ