Події

ЄС закликав притягнути до відповідальності нападників на "блакитні каски" ООН в Малі

Євросоюз висловив співчуття сім'ям жертв з Чаду, Малі і ООН і побажав швидкого одужання пораненим у зв'язку з атакою терористів у неділю проти табору комплексної місії ООН із стабілізації в Малі (MINUSMA).

"Ця атака спрямована також проти всього міжнародного співтовариства. Винні мають бути заарештовані і притягнуті до суду", - йдеться в заяві офіційного представника Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС), поширеній в Брюсселі.

"У неділю вранці "блакитні каски" в Малі вкотре стали мішенню для тих, хто хоче посіяти страх і розкол. У результаті терористичної атаки проти табору MINUSMA, розгорнутого на півночі Малі, загинули декілька солдатів чадського контингенту, а також десятки отримали поранення", - повідомляється в комюніке.

ЄС підтвердив свою тверду підтримку тим, хто служить заради відновлення миру в Малі, як це роблять MINUSMA і операція "Бархан" (Франція). Євросоюз, заявив представник ЄВС, продовжить підтримку Малі в ім'я цієї мети, а також інших країн групи G5 Сахель, щоб дати відсіч тероризму і дозволити населенню жити в безпеці.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ