Події

Кіберполіція України припинила діяльність кількох піратських онлайн-кінотеатрів

Департамент кіберполіції Національної поліції України повідомляє, що правоохоронці припинили діяльність низки піратських онлайн-кінотеатрів, які діяли протягом останніх кількох років і завдали шкоди правовласникам майже на 10 млн грн.

"У рамках досудового розслідування працівники Подільського управління Департаменту кіберполіції викрили 34-річного жителя Сумщини, який адміністрував кілька піратських веб-ресурсів. Серед них: http://kinot.me; http://krutor.org; http://kinogo-online.net; http://rumedia.ws; http://gogafilm.me; http://kinogo-onlaine.net", - ідеться в оприлюдненому у п'ятницю на сторінці департаменту в соцмережі Facebook повідомленні.

В інформації зазначається, що за адресою проживання правопорушника поліцейські провели санкціонований обшук. За його результатами було вилучено комп'ютерне обладнання, з якого адмініструвати веб-ресурси і на якому розміщувався протиправний контент.

Пізніше в Рівненській області працівники Поліського управління Департаменту кіберполіції припинили діяльність інтернет-ресурсу http://hd-mix.org, який також діяв із порушенням авторських прав правовласників.

"До адміністрування цього ресурсу був причетний 25-річний чоловік. За місцем його проживання поліцейські провели санкціоновані обшуки й вилучили комп'ютерне обладнання", - йдеться в повідомленні.

Наразі всю вилучену техніку направлено на проведення необхідних експертиз. Після отримання їх результатів буде вирішено питання про оголошення підозри обом зловмисникам. Їм загрожує до шести років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність на термін до трьох років або без такого.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ