Події

Держдепартамент США попросив співробітників повернутися до роботи, не зважаючи на "шатдаун"

Держдепартамент США в четвер закликав своїх співробітників в США і за кордоном повернутися до роботи, незважаючи на припинення фінансування роботи частини держустанов з кінця грудня, повідомляє в четвер The Hill.

"Як підприємство, яке має відношення до національної безпеки, держдепартамент має продовжувати виконувати свою місію. Найкраще ми можемо робити це, коли в посольствах, консульствах і внутрішніх органах співробітники працюють у повному складі", - йдеться в повідомленні держдепу.

Відомство зазначає, що вживає заходів, щоб отримати додаткові кошти на оплату праці своїх працівників. Більшість співробітників, йдеться в повідомленні держдепу, повинні повернутися до роботи 22 січня, деякі - 20 січня. Держдеп обіцяє оплатити роботу співробітників за другий період 2019 року (період триває два тижні, його початок змінюється в залежності від відомства), і в подальшому спробувати знайти кошти на оплату наступних періодів.

У США вже 27 день поспіль частково призупинено роботу уряду. Так званий "шатдаун" викликаний розбіжностями президента США Дональда Трампа і Демократичної партії з питання фінансування стіни на кордоні з Мексикою.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ