Події

Держкомтелерадіо у 2018 році оштрафувало книгорозповсюджувачів на 1 млн грн за поширення російських видань без дозвільних документів

Державний комітет телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) України в 2018 році склав 27 протоколів про накладення адміністративно-господарських штрафів на суму понад 1 млн грн за поширення видавничої продукції, що ввозиться з території держави-агресора без дозвільних документів.

Як наголошується в повідомленні відомства, з 1 січня 2019 року розмір штрафу за поширення на території України видавничої продукції, що має походження/виготовлена/ввезена з території держави-агресора і тимчасово окупованої території України без наявності відповідного дозволу збільшується до 41,73 тис. грн (10 мінімальних зарплат) за кожен випадок такого поширення, вчиненого вперше, і в розмірі 208,65 тис. грн (50 мін. зарплат) за кожний наступний випадок такого поширення.

Держкомтелерадіо також закликає суб'єктів книгорозповсюдження відповідально ставитися до підбору асортименту видавничої продукції, яку вони реалізовують, і утримуватися від вчинення дій, які йдуть у розріз зі чинним законодавством.

Як повідомлялося, в січні 2017 року Держкомтелерадіо розробило та направило на узгодження проект порядку видачі дозволу на ввезення друкованої продукції з Росії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ