Події

Климпуш-Цинцадзе відзначає різну тривалість життя і рівень зарплат у чоловіків і жінок в Україні

Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє про проблему різної тривалості життя чоловіків і жінок в Україні.

"Ми маємо проблему рівня тривалості життя жінок і чоловіків, який суттєво відрізняється. Чоловіки, на жаль, в Україні живуть набагато менше ніж жінки. Це також питання забезпечення гендерної рівності", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе на регіональній нараді з гендерної політики в четвер у Києві.

Вона зазначила, що в Чернігівській області тривалість життя чоловіків на 11% нижче, ніж у жінок, і це є найбільшим показником в Україні.

Крім того, І.Климпуш-Цинцадзе звернула увагу на кілька проблемних моментів у розрізі областей. Зокрема, в Полтавській області є гендерний розрив в оплаті праці, який вищий, ніж у середньому в країні. Чоловіки за інших рівних умов отримують зарплату в середньому на 26% більше, ніж жінки.

Віце-прем'єр також висловила думку, що "нападки та спотворення тих питань, за які ми виступаємо для того, щоб забезпечити права кожної окремої людини, триватимуть, зокрема у виборчий рік".

Вона повідомила, що зараз на місцях не завжди є розуміння, як правильно має будуватися політика гендерної рівності в органах державної влади та органах місцевого самоврядування. Через це, на думку І.Климпуш-Цинцадзе, необхідно вести обґрунтовані дискусії про необхідність забезпечення рівних прав жінок і чоловіків у різних сферах і на різних рівнях.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ