Події

Альянс великих світових компаній боротиметься із забрудненням пластиком

Великі міжнародні компанії в середу оголосили про створення нової організації, завданням якої стане розробка та впровадження рішень з боротьби із забрудненням навколишнього середовища, особливо водних ресурсів, пластиковими відходами.

В Альянс з боротьби із забрудненням пластиком (AEPW) входять близько тридцяти компаній. Його главою призначений Девід Тейлор, який є головою ради директорів, президентом і головним виконавчим директором Procter & Gamble, повідомляється в прес-релізі компанії.

Члени AEPW сформували первісний фонд у розмірі $ 1 млрд. У найближчі п'ять років планується інвестувати $ 1,5 млрд в ініціативи з видалення пластикових відходів з навколишнього середовища.

Кошти будуть спрямовані, зокрема, на очищення 10 найбільших річок світу, включаючи Амур.

Згідно з даними організації Ocean Conservancy, майже 80% пластикового сміття потрапляє в океан із суші, велика частина - річками. Більше того, одне із досліджень показало, що 90% пластикових відходів в океан приносять найбільші світові річки: вісім в Азії і дві в Африці. При цьому 60% сміття надходить в океан з п'яти держав Південно-Східної Азії.

"Пластикові відходи, які забруднюють океани і навколишнє середовище, - серйозна світова проблема, що вимагає рішучих і оперативних дій. Новий альянс є найбільшим і серйозним проектом з боротьби із забрудненням навколишнього середовища пластиком, - зазначив Д. Тейлор. - Я закликаю всі великі компанії і представників малого та середнього бізнесу з усіх регіонів і секторів приєднатися до цієї ініціативи".

В AEPW входять представники хімічної галузі, виробники споживчих товарів і пластику, ритейлери, підприємства, які переробляють та утилізують сміття з Північної і Південної Америки, Європи, Азії, Африки і Близького Сходу, в тому числі BASF, Chevron Phillips Chemical, Dow, Eni, ExxonMobil, Formosa Plastics, Henkel, Mitsubishi Chemical, Reliance Industries, SABIC, Sasol, SUEZ, Shell і Total.

Альянс займеться розробкою рішень, що дозволяють мінімізувати забруднення пластиковими відходами та контролювати його, а також впровадженням схем вторинного використання пластику, сприяючи розвитку безвідходної економіки.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ