Події

У Волинській області вже вісім парафій перейшли до ПЦУ - Порошенко

Вісім парафій у Волинській області перейшли під юрисдикцію Православної церкви України, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Наразі вже лише на Волині вісім парафій, відразу після томосу, висловили готовність приєднатися та перейти до нашої церкви", - сказав П.Порошенко після завершення подячного молебню за отримання томосу автокефалії та створення Православної церкви України у вівторок у Луцьку.

Він знову нагадав, що як президент гарантує захист і тим, хто перейшов до нової церкви, і тим, хто залишився вірним церкві Московського патріархату. "Я як президент гарантую, що той, хто прийме рішення і залишиться в церкві, яка зберігає єдність із Російською церквою, це його вибір - подобається він, не подобається, - його вибір буде захищено. Але я також гарантую і захист... кожному приходу, який ухвалить рішення приєднатися до нової церкви", - зазначив глава держави.

П.Порошенко порадив "не слухати інструкцій із Москви" і не шукати в томосі відсутність автокефалії. "Наразі хтось незадоволений, що у нас є томос, комусь не подобаються наші подячні молитви... Хтось шукає в цьому томосі відсутність автокефалії. Не знайде. І не слухайте ваших інструкцій із Москви. Вони точно до добра не доведуть", - сказав він.

Раніше народний депутат України від фракції партії "Блок Петра Порошенка", представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що під юрисдикцію Православної церкви України перейшли орієнтовно 70 парафій УПЦ (МП).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ