Події

Мінфін США розглядає Іванку Трамп серед інших кандидатів на пост голови Світового банку

Ім'я дочки президента США Іванки Трамп виявилося в списку кандидатів, яких Мінфін США вивчає на предмет участі в боротьбі за пост глави Світового банку. Про це з посиланням на джерела у відомстві повідомляє Financial Times.

Відповідно до сформованої в XX столітті традиції, саме громадянин США вибирається на пост керівника Світового банку, в той час, як управління МВФ довіряється представникам європейських країн. У 2019 керівництво СБ анонсувало "відкриті і прозорі" вибори, що деякими було розцінено як рішення відокремити вибір кандидата від його громадянства. Разом з тим, зазначає FT, незважаючи на це, саме номінант від США володітиме найбільшими перевагами.

У Мінфіні США повідомили, що для розгляду було отримано чимало кандидатур. Джерела FT також називають Марка Гріна, главу Агентства міжнародного розвитку США, екс-посланника США в ООН Ніккі Гейлі і дочку Дональда Трампа і його радника Іванку Трамп.

7 січня глава Світового банку Джим Ен Кім оголосив про своє рішення достроково покинути пост, який він займав протягом більше шести років. На пост глави СБ Джим Ен Кім був висунутий президентом США Бараком Обамою в березні 2012 року.

Всесвітній банк - міжнародна фінансова організація, створена з метою організації фінансової та технічної допомоги країнам, що розвиваються. Починаючи з 1944 року Всесвітній банк забезпечив фінансування більше 12 тис. проектів розвитку, надавши традиційні позики, безпроцентні кредити і гранти.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ