Події

Керівник "Донецького облавтодору" Закутаєв отримав 300 тис. грн хабара - генпрокурор

Правоохоронці викрили керівника дочірнього підприємства "Донецький облавтодор" ВАТ ДАК "Автомобільні дороги України" Ігоря Закутаєва та юриста цього ж підприємства в хабарництві, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Прокуратура Київської області спільно з УЗЕ ДЗЕ (управління захисту економіки департаменту захисту економіки Національної поліції України - ІФ) задокументувала протиправну діяльність керівника ДП "Донецький облавтодор" Закутаєва, який у групі з юристом цього ж ДП вимагали і отримали 300 тис. грн", - повідомив генпрокурор на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Як пізніше уточнила прес-служба прокуратури Київської області, керівник та юрист зазначеного держпідприємства вимагали від комерційної структури 300 тис. грн за оплату поставлених нафтопродуктів.

"Перші "транші" неправомірної вигоди в розмірі 100 тис. грн і 50 тис. грн відповідно зловмисники вже отримали попередньо. 10.01.2019 відразу після одержання решти хабара в розмірі 150 тис. грн їх затримано", - повідомляє прокуратура.

Нині проводяться невідкладні слідчі дії, після закінчення яких вирішуватимуться питання щодо повідомлення службовим особам про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ