Події

На хабарі в розмірі $1 тис. затримано адвоката депутата Київської облради

Військова прокуратура Центрального регіону затримала адвоката директора одного з державних підприємств, депутата Київської обласної ради на спробі підкупу майора поліції, повідомила прес-служба Військової прокуратури.

"Встановлено, що затриманий є адвокатом і надає правову допомогу директору одного з державних підприємств, який одночасно є депутатом Київської обласної ради. Зазначений директор держпідприємства не повідомив про суттєві зміни в майновому стані після придбання автомобіля та нерухомого майна", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що 22 грудня 2018 року адвокат-хабарник запропонував через майора поліції - начальника відділу протидії корупції надати заступнику начальника управління неправомірну вигоду в розмірі $1 тис.

"Цю суму він запропонував офіцеру поліції за нескладання протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, щодо зазначеного директора, передбачених ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та за непритягнення його до адміністративної відповідальності", - розповіли в прокуратурі.

Зазначається, що 4 січня 2019 року підозрюваний підтвердив свої злочинні наміри під час зустрічі з майором поліції. А 9 січня під час чергової зустрічі з офіцером поліції, підозрюваний передав йому частину неправомірної вигоди в розмірі $900, після чого його затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Прокуратура повідомила затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, підготовлено клопотання до суду про обрання щодо нього запобіжного заходу.

Предмет неправомірної вигоди вилучено.

Наразі здійснюються першочергові слідчі дії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ