Події

Двох загиблих унаслідок аварії судна біля берегів Туреччини українських моряків уже упізнано - посол

Тіла двох українських моряків, що стали жертвами аварії в Чорному морі вантажного судна, яке прямувало з Азова (РФ) до Самсуна (Туреччина), вже упізнано, про це повідомлено їхнім родичам, повідомляє посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

"За результатами упізнання ідентифіковано два тіла, які вчора були підняті рятувальниками, близькі загиблих громадян України повідомлені. Рятувальна операція триває", - написав А.Сибіга у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у середу.

Як повідомлялося, вранці 7 січня в Чорному морі під час шторму за 80 км від турецького узбережжя затонуло вантажне судно класу "річка-море" Volgo-Balt 214. За даними "Дейлі сабах", судно під панамським прапором перевозило вугілля з порту Азов (РФ) до порту Самсун (Туреччина).

У прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) зазначили, що російський порт Азов, з якого з вантажем вугілля вийшло затонуле судно, часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн. З літа 2017 року судно ходило під російським прапором, змінивши його на два місяці на прапор держави Сент-Кіттс та Невіс, а потім із серпня 2017 року - на прапор Панами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ