Події

Виведення американських військ із Сирії має бути як слід спланованим

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попередив, що виведення американських військ з Туреччини має здійснюватися на плановій основі за підтримки та за погодженням з надійними партнерами.

"Президент Трамп прийняв правильне рішення про вихід із Сирії. Виведення американських військ, однак, має бути ретельно сплановано і проведено в умовах співпраці з надійними партнерами, щоб забезпечити інтереси США, світового співтовариства та сирійського народу", - йдеться в статті турецького президента, опублікованій у вівторок в газеті The New York Times.

При цьому він додав, що "Туреччина, яка має другу за величиною регулярну армію серед членів НАТО, є єдиною країною, здатною виконати це завдання".

Р.Т.Ердоган виступив проти поспішних висновків про остаточну перемогу над терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

"Урок Іраку, де це терористичне угруповання зародилося, полягає в тому, що передчасні заяви про перемогу і безрозсудні дії, які як правило, активізуються в результаті, створюють більше проблем, ніж ті, які вирішуються", - написав турецький президент.

Він зазначив, що, на його думку, першим кроком має стати "створення стабілізаційних сил за участю бойовиків з усіх верств сирійського суспільства".

"Тільки така комплексна структура може служити всім сирійським громадянам і забезпечувати правопорядок у різних частинах країни", - підкреслив Р.Т.Ердоган.

 

юв

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ