Події

Затриманий в РФ Вілан має паспорти не тільки США і Великої Британії, але й Ірландії з Канадою

Затриманий в РФ американець Пол Вілан є також громадянином Ірландії та Канади, повідомляє в п'ятницю газета The Wall Street Journal.

За її даними, ірландські дипломати вже запросили надання консульського доступу до П.Вілана. А влада Канади підтвердила, що в курсі затримання в РФ одного зі своїх громадян.

Раніше повідомлялося, що П.Вілан виявився громадянином не тільки США, але й Великої Британії.

Батьки затриманого - британці, які переїхали до Канади.

Газета пояснює, що ірландський паспорт можуть отримати люди, які довели, що у них є ірландське коріння як мінімум у третьому поколінні.

Раніше в п'ятницю глава британського МЗС Джеремі Гант, коментуючи ситуацію з П.Віланом, заявив в ефірі Sky News, що в Лондоні не згодні з тим, щоб "люди використовувалися для дипломатичних ігор". Міністр підкреслив, що основні зусилля щодо вирішення даної проблеми взяли на себе США.

Громадянин США П.Вілан раніше був затриманий в Москві співробітниками ФСБ РФ за підозрою в шпигунстві. "Слідчим управлінням ФСБ Росії щодо громадянина США порушено кримінальну справу за статтею 276 КК РФ (шпигунство)", - повідомили "Інтерфаксу" 31 грудня в Центрі громадських зв'язків ФСБ РФ.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ