Події

Затримані в Грузії українці припинили голодовку, суд над ними в Тбілісі відбудеться 24 січня

Суд над затриманими 2 грудня минулого року в Тбілісі шістьма громадянами України й одним громадянином Грузії, колишніми військовослужбовцями українського батальйону "Донбас", відбудеться 24 січня, повідомив у п'ятницю журналістам адвокат Георгій Ростомашвілі.

За його словами, всі затримані заперечують обвинувачення в незаконному зберіганні вогнепальної зброї та вибухових речовин.

"Затримані на прохання рідних і близьких припинили голодовку, що тривала в тюремному закладі понад 20 днів. На жаль, уряд України зайняв незрозумілу позицію щодо своїх співгромадян і до сих пір не звертається до грузинської влади", - сказав адвокат.

Раніше повідомлялося, що колишніх військовослужбовців було затримано в ніч на 2 грудня в одному з готелів Тбілісі. Під час обшуку їхніх номерів поліцейські знайшли два пістолети і саморобний автомат, а також боєприпаси та вибухові речовини.

За інформацією грузинських ЗМІ, колишні військові прибули до Тбілісі за дорученням екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі та колишнього командира батальйону "Донбас", депутата Верховної Ради України Семена Семенченка для організації збройної провокації на мітингу опозиції 2 грудня в центрі грузинської столиці.

За заявою представників Головної прокуратури Грузії, ця версія також розглядається слідством.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ