Події

Громадянин Білорусі Карназицький видворений з України із забороною в'їзду на 3 роки через антиукраїнську пропаганду

Служба безпеки України блокувала деструктивну діяльність громадянина Білорусі Павла Карназицького, що поширював антиукраїнську пропаганду, в середу він видворений з України.

Як повідомляється на сторінці СБУ в Фейсбук, П.Карназицький публічно поширював фейкову інформацію, публікував антиукраїнські матеріали на медіа-ресурсах, підконтрольних терористичним організаціям "ДНР" і "ЛНР".

Оперативники спецслужби також встановили, що цей іноземний громадянин, який нелегально проживає в Україні, під час виступів на деяких телеканалах ставив під сумнів визнані міжнародним співтовариством докази присутності військ країни-агресора на тимчасово окупованих територіях України.

Глава СБУ Василь Грицак зазначив, що після введення обмежень на в'їзд російських громадян в Україну спецслужби РФ все частіше залучають до провокацій іноземців. "Діяльність подібних проплачених Росією пропагандистів становить загрозу не тільки національним інтересам України, а й суперечить законодавству країни їх походження", - зазначив він.

2 січня іноземця примусово повернули до Білорусі із забороною в'їзду в Україну терміном на три роки, вказали в СБУ.

Водночас, адвокат Андрій Доманський повідомив, що його клієнта П.Карназицького депортують з України в Білорусь, де "він буде затриманий". "Нагадаю, Павло Карназицький був змушений покинути Білорусь через політичне переслідування його як журналіста, і з кінця 90-х проживав в Україні", - написав він на сторінці в Фейсбук.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ