Події

Зонд New Horizons здійснив проліт повз астероїд на околиці Сонячної системи

Голова НАСА Джим Брайденстайн привітав науковців з успішним прольотом американської міжпланетної станції New Horizons повз астероїд Ultima Thule на околиці Сонячної системи.

"New Horizons не лише перший зонд, що вивчив Плутон. Сьогодні він пролетів повз найвіддаленіший об'єкт, до якого коли-небудь вдавалося наблизитися космічним апаратам. Зонду вдалося першим зібрати дані про об'єкт, який містить елементи, що збереглися з часів народження нашої Сонячної системи. Ось чим є лідерство у вивченні космосу", - йдеться в його заяві.

Зонд раніше пролетів повз астероїд у так званому Поясі Койпера, здійснюючи при цьому фотозйомку. Ultima Thule вважається дуже древнім астероїдом. Він розташований приблизно за 6,4 млрд кілометрів від Землі. Протягом вівторка науковці в США сподіваються отримати фотознімки, зроблені New Horizons. Сигналу, що посилається з такої віддаленої частини Сонячної системи, необхідно шість годин, щоб досягти Землі.

Космічний апарат New Horizons був запущений НАСА у 2006 році і призначений, зокрема, для детального вивчення Плутона і його природного супутника Харона. Після прольоту повз Плутон зонд переключився на вивчення інших об'єктів в Поясі Койпера.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ