Події

Сім'ї всіх 24 військовополонених українських моряків уже отримали по 100 тис. грн грошової допомоги - МінТОТ

Сім'ї 24 полонених Російською Федерацією українських військових моряків отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 100 тис. грн, повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ).

"За результатами злагодженої роботи МінТОТ і Військово-морських сил України здійснені виплати всім 24 сім'ям військовополонених моряків одноразової грошової допомоги у розмірі 100 тис. грн", - повідомляє прес-служба МінТОТ у своєму акаунті у Твіттер у неділю.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада із застосуванням зброї затримали в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", які прямували з Одеси до Маріуполя.

ФСБ порушила кримінальну справу і пред'явила 24 українським морякам звинувачення в "незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

За рішенням судів Сімферополя і Керчі всі 24 моряки були заарештовані до 25 січня 2019 року. У ніч на 30 листопада 21 військового перевезли з Криму в московський слідчий ізолятор "Лефортово", ще трьох, поранених, - у лікарні СІЗО "Матроська тиша".

Станом на 27 грудня всі українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ