Події

Матдопомога постраждалим від вибуху будинку у Фастові надійде на картки

Фастівська міська рада в п'ятницю внесла зміни до бюджету за 2018 рік для виплати матеріальної допомоги мешканцям постраждалих унаслідок вибуху в п'ятиповерховому будинку квартир. Грошові кошти надійдуть на карткові рахунки.

Як повідомляється на сторінці Фастівської міськради у Facebook, для вирішення питання з картковими рахунками на зустріч із мешканцями будинку було запрошено представниць банку з метою опрацювання процедури отримання коштів на рахунки постраждалих – наявні та нові.

"Мешканці постраждалих квартир зазначили, що готові активно включитися до процесу вирішення проблем із житлом - вони звертатимуться до високопоставлених чиновників за різноманітною допомогою", - наголошується в повідомленні міськради.

Як повідомлялося, 14 грудня о 9:20 у Фастові у п'ятиповерховому будинку на вул. Садовій, 10 стався вибух (імовірно, побутового газу) без подальшого горіння. Зруйновані конструктивні елементи квартир одного під'їзду з третього по п'ятий поверхи. Було пошкоджено 27 квартир, в яких мешкали 63 людини.

Увечері цього самого дня з-під завалів багатоповерхівки витягли два тіла - чоловіка та жінки. Крім того, під час падіння з п’ятого поверху постраждав ще один чоловік.

За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

20 грудня голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що остаточну причину вибуху в будинку буде встановлено після завершення здійснення експертиз.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ